Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο αγωνιζόμενος λαός έδιωξε τα ΜΑΤ από την Κερατέα


 

 

Ο αγωνιζόμενος λαός έδιωξε τα ΜΑΤ από την Κερατέα


Θα συνεχίσει τον αγώνα για :

Να ανατρέψει τον περιφερειακό σχεδιασμό και τα σχέδια κυβέρνησης - εργολάβων

Να διώξει την κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ και όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική

 

 

Η κυβέρνηση έκανε ΠΙΣΩ

Η κυβέρνηση, μετά από 128 μέρες, αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, πολιτικά και κατασταλτικά, αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
Απέσυρε τα ΜΑΤ και τα μηχανήματα από το Οβριόκαστρο, το έργο ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ.

 

Μετά από :

  • Την επίθεση των πιο επίλεκτων στελεχών της (Πάγκαλος, Ραγκούσης, Παπουτσής, Τζάκρη κλπ) και των στελεχών στην περιφέρεια Λιακόπουλος και Σγουρός,
  • Την επιστράτευση των ΜΜΕ και των πληρωμένων κονδυλοφόρων που έφτασαν στο σημείο να καλούν την κυβέρνηση να συντρίψει το κίνημα στην Κερατέα.
  • Την πιο βάρβαρη δράση όλων των μηχανισμών καταστολής – χουντική προέλευσης, (ΜΑΤ, χημικά και 3 φορές εισβολή στην πόλη που κόστισε και το χαμό του αγέννητου εμβρύου, πλαστικές σφαίρες, τραυματισμούς, συλλήψεις και κατασκευασμένες κατηγορίες σε 40 αγωνιστές, βασανιστήρια στη μεταφορά κρατουμένων, φασιστικού τύπου επίθεση στο μπλόκο Λαυρίου, ασφαλίτες και προβοκάτσιες).

 

Δεν κατάφερε να σπάσει το μέτωπο του αγώνα

Δεν κατάφερε :

  • Να τσακίσει το ηθικό και την αγωνιστικότητα του λαού της Κερατέας και της Λαυρεωτικής.
  • Να υποτάξει την αποφασιστικότητα, την αυτοοργάνωση, τη μαζικότητα και την αυτοάμυνα,
    που στηριζόταν από όλη την τοπική κοινωνία, από τα παιδιά μέχρι τους υπερήλικες.
  • Να απονομιμοποιήσει στη συνείδηση της κοινωνίας τον αγώνα του λαού της περιοχής.
  • Να κατασυκοφαντήσει και να απομονώσει τους αγωνιζόμενους.

Δεν άντεξε το
πιο πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα
αυτού, που απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και έφτασε στις Βρυξέλλες και σε όλο τον κόσμο (το ρεύμα των εκδηλώσεων αλληλεγγύης, τις χιλιάδες λαού και νεολαίας που συμμετείχαν στο art rezistance festival, τη μαζική συμμετοχή αγωνιστών στα συλλαλητήρια στην Κερατέα και στο μπλόκο) όπου ζει και αναπνέει ο πόθος για αντίσταση και αντεπίθεση στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ – ΔΝΤ- κεφαλαίου.

 

Η κυβέρνηση τρέμει την εστία της Κερατέας γιατί μπορεί να μεταδώσει τη φωτιά σ΄ όλη την κοινωνία

Όλα αυτά την έκαναν να τρέμει, και καλά κάνει, την εστία στην Κερατέα και τη δυνατότητα να μεταδοθεί το μήνυμα της αντίστασης και να ανοίξουν και άλλα τέτοια μέτωπα για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα.

Αυτή η σκληρή αντιπαράθεση που πήρε όλες τις μορφές, εδώ128 μέρες, απέδειξε ότι :

η ΧΟΥΝΤΑ δεν περνάει στην Κερατέα και το ίδιο μπορεί να συμβεί στην κοινωνία

Η κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – εργολάβοι, κεφάλαιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.

Αν σηκώσουμε το γάντι και αντιπαρατεθούμε σε όλη τη γραμμή του αντίπαλου και με όλες τις μορφές, αν εκφράσουμε αγωνιστικά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου, το δικαίωμα για αξιοπρεπή ζωή μπορούμε να βάλουμε εμπόδια και να σταματήσουμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα που απειλεί να ισοπεδώσει τη ζωή και τα δικαιώματα μας (εργασία, παιδεία, υγεία, καθαρό περιβάλλον κλπ). Μπορούμε να σταματήσουμε την υποταγή του ανθρώπου και της φύσης στην κερδοφορία του κεφαλαίου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

 

Ο αγώνας για τα απορρίμματα και τα σχέδια κυβέρνησης – εργολάβων στην περιοχή όπως περιγράφονται στον περιφερειακό σχεδιασμό δεν έχουν ακυρωθεί.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 128 ΜΕΡΕΣ ΚΕΡΔHΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ.

 

Αυτό δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για να κερδίσουμε τον πόλεμο.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με πολιτικά μέσα – μέσα από το «διάλογο» που έρχεται μετά από το «διάλογο» των ΜΑΤ εδώ και 128 μέρες - να πετύχει να ενσωματώσει το κίνημα στην Κερατέα.

Θα επιδιώξει μέσα από τη συζήτηση για την πρόταση διαχείρισης των σκουπιδιών στην περιοχή να σύρει σε αποδοχή αφενός πιο διευρυμένου όγκου (πχ και 3ου και 4ου καλλικρατικού Δήμου από την περιοχή μέχρι τους 8 καλλικρατικούς δήμους που έλεγε η Τζάκρη, με βάση το κυβερνητικό σχέδιο και αφετέρου να προωθήσει τη μέθοδο που θα βάζει τον εθνικό εργολάβο ή άλλους εργολάβους στο παιχνίδι της διαχείρισης, αδιαφορώντας για το περιβάλλον και επιβαρύνοντας με το κόστος τον κόσμο της περιοχής. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο γι αυτή γιατί συνδέεται με το συνολικό σχέδιο για το μεγάλο φαγοπότι γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων πανελλαδικά. Από την άλλη ανοιχτό ζήτημα είναι η καλύτερη προετοιμασία της – με δικαστικές αποφάσεις και μέτρα – για μια νέα πιο επιθετική, αυταρχική προσπάθεια επιβολής του αρχικού σχεδίου. Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Υπουργούς της κυβέρνησης για τον χειρισμό και την υποχώρηση της κυβέρνησης στην Κερατέα.

 

Όπως ο λαός στην Κερατέα δε μάσησε «το μαστίγιο» της κυβέρνησης, θα πετάξει στα σκουπίδια και «το καρώτο» της

Τώρα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας
με την ίδια αποφασιστικότητα και μεγαλύτερο βάρος στις πολιτικές πρωτοβουλίες του κινήματος για να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση και όλο τον κρατικό μηχανισμό και τα γεράκια των εργολάβων να ανασυγκροτηθούν και να εξαπολύσουν νέα επίθεση.

 

Η αποφασιστική νίκη του κινήματος θα κριθεί στις πολιτικές του πρωτοβουλίες όσο και στη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.

Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤ, ενάντια στον περιφερειακό σχεδιασμό και την οριστική εγκατάλειψη των σχεδίων κυβέρνησης – εργολάβων στην περιοχή και να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με τους ευρύτερους αγώνες ενάντια στο Μνημόνιο και τα κοινωνικά δικαιώματα και τα κινήματα.

  • Να συνεχίσει τα συλλαλητήρια, τόσο στην Κερατέα όσο και στην Αθήνα (ενόψει του ΣτΕ ), να οικειοποιηθεί με διάφορες μορφές του χώρου στο Οβριόκαστρο.
  • Να συνδεθεί ακόμα περισσότερο και να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στην επίθεση σ΄ ολόκληρη την κοινωνία και την βαρβαρότητα της πολιτικής του Μνημονίου κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ κεφαλαίου μεταφέροντας και σηματοδοτώντας το μήνυμα της αποφασιστικής αντίστασης και αναμέτρησης που έχει ήδη καταγράψει στη συνείδηση του κόσμου. (στο γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο, ανεξάρτητη από την κυβερνητική υποταγμένη ΓΣΕΕ, στις κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από την ψήφιση του Μνημονίου και στους εργατικούς αγώνες- απεργίες της περιόδου).
  • Να συμβάλει στη συνάντηση και συγκρότηση του μετώπου με όλες τις πρωτοβουλίες σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων (είναι άλλωστε πανελλαδικό πρόβλημα) που υπάρχουν ή συγκροτούνται.
  • Να συνεχίσει τον αγώνα για να διασφαλίσει την πλήρη απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών.

Το ζήτημα της συζήτησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτηση ς με τον κόσμο του αγώνα και να έχει ως προαπαιτούμενα όλα όσα ανέδειξε ο αγώνας στην Κερατέα.

  • Να είναι φιλική στον άνθρωπο – την υγεία του και στο περιβάλλον και να μην το επιβαρύνει με άλλο τρόπο.
  • Να κατοχυρώνει την χρηματοδότηση του από το κράτος και να μην οδηγήσει στην επιβάρυνση των πολιτών με νέα τέλη.
  • Να γίνεται από δημόσιο φορέα, στα πλαίσια ενός ευρύτερου δημόσιου και αποκεντρωμένου συστήματος και να μην ανοίξει την πόρτα σε κάθε είδους εργολάβους. Όχι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης. Να οργανώσει το μηχανισμό αποκομιδής – διαχείρισης του δήμου, με αντίστοιχο εξοπλισμό και προσωπικό με μόνιμες, ενιαίες, εργασιακές σχέσεις, με αξιοπρεπείς αυξημένους μισθούς.
  • Να έχει στη βάση της την επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.

 

 

Σ΄ αυτή την αποφασιστική στιγμή για τη συνέχιση του αγώνα είναι περισσότερο αναγκαίο η πλατιά συζήτηση του κόσμου του αγώνα με συλλογικό τρόπο, με επιτροπές και μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση για ενημέρωση και συζήτηση, για την μέχρι τώρα αποτίμηση του αγώνα και αποφάσεις για τις πρωτοβουλίες συνέχισης του στη νέα φάση που ξεκινάει.

 

Ο αγώνας στην Κερατέα ανέδειξε μια πολύτιμη πείρα, μέχρι τώρα , που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να τη συνεχίσουμε και να την αναπτύξουμε για να γίνει

λαϊκό ποτάμι που θα ρίξει τη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου